
這是一份人教PEP版英語三年級下冊Unit1-Unit3閱讀理解專項強化練習(xí)(試題)(含答案),共9頁。試卷主要包含了選內(nèi)容補全對話/短文,閱讀判斷,閱讀選擇等內(nèi)容,歡迎下載使用。
Jhn: Cme here, friends. Lk at the pht(照片). ____1____, Amy?
Amy: He is my father.
Lucy: Wh is that ld wman?
Amy: ____2____
Sarah: Is the girl yur sister?
Amy: ____3____ It's me.
A.N, she isn't.
B.Wh is that man?
C.She is my grandmther.
Jack: ____4____, Sarah! Lk at the fxes.
Sarah: Oh, ____5____! I like them.
Jack: I like the mnkey! ____6____
Sarah: Yes. And it has a big muth.
Jack: Lk! ____7____! It’s s funny! Ha! Ha!
Sarah: Yes. ____8____, t.
A.they’re s cute
B.It has a lng tail
C.Cme here
D.And it’s cute
E.The mnkey is eating bananas.
二、閱讀判斷
Hell, bys and girls. This is my new friend, Lucy. She is ten years ld. She is frm the USA.We are gd friends.
9.Lucy is 9 years ld. ( )
10.Lucy is frm the UK. ( )
11.Lucy is a teacher. ( )
12.Lucy is a girl. ( )
13.Lucy is my new friend. ( )
閱讀短文,判斷正(T)誤(F)。
Hell, I'm Amy. I'm eight. I'm frm Canada. I'm a pupil. This is my friend Chen Jie. She is nine years ld. She's frm China. She's a pupil, t. We are gd friends.
14.Amy is nine years ld. ( )
15.Amy is frm Canada. ( )
16.Chen Jie is nine years ld. ( )
17.Chen Jie is frm Canada. ( )
18.Amy and Chen Jie are gd friends. ( )
There are five peple in my family-my father, my mther, my sister Kate, my brther Jack and I. My father is a teacher. He is tall. He likes lins. He likes watermelns. My mther is a farmer. She is shrt. She likes t feed dgs and chickens. She likes eating strawberries. Jack, Kate and I are all students. Jack likes mnkeys. Kate and I all like pandas. Because we lve peace. (和平)
19.There are seven peple in my family. ( )
20.My father likes eating watermelns. ( )
21.My mther is tall. She likes t feed chickens. ( )
22.Jack is my brther. He likes mnkeys. ( )
23.My sister Kate desn’t like pandas. ( )
Hell, I'm Beibei. I'm a panda. I'm frm China. Lk! This is my family. The man is my dad. He's tall and fat. He has a black and white bdy. The by is my brther. He has a black and white bdy, t. The wman is my mum. She has big eyes. She's very beautiful (漂亮的). Wh's that girl? Oh, right! (對了) That is my sister, Jingjing. Welcme t my hme.
24.Beibei is frm China. ( )
25.Beibei's dad is shrt and fat. ( )
26.Beibei's brther has a black and white bdy. ( )
27.Beibei's mum has small eyes. ( )
28.Beibei's sister is Jingjing. ( )
29.Jingjing is a panda. ( )
三、閱讀選擇
My name is Jenny. This is my family.
30.Bb is my _______. ( )
A.grandpaB.grandmaC.father
31.This is my mther, _______. ( )
A.KateB.LucyC.Jack
32.Ken is a _______. ( )
A.studentB.teacherC.wman
33.—Wh is that girl? ( )
—She's my _______, Ann.
A.brtherB.grandmtherC.sister
34.—This is Steven. Is he Jenny's brther? ( )
—_______
A.Yes, he is.B.N, he isn't.C.Yes, he is Jenny's friend.
Hell! I’m an animal. I am at the z. My bdy is nt big. But my eyes are big. I’m brwn. I’m thin. I have a lng tail. Wh am I? This is my friend. He is very big. His legs are lng. His ears are big, t. His nse is lng. His tail is shrt. Wh is he?
35.I’m ________. ( )
A.B.C.
36.My friend is ________. ( )
A.B.C.
37.My tail is ________ and my friend’s tail is ________. ( )
A.lng; shrtB.shrt; shrtC.shrt; lng
38.My ________ and my friend’s ________ are big. ( )
A.tail; nseB.eyes; earsC.ears; eyes
1.B
2.C
3.A
【解析】
本文介紹了艾米家的照片上的人物。
1.
根據(jù)對話下一句He is my father.他是我的爸爸??芍摼鋯柕哪莻€男人是誰?B選項那個男人是誰?符合語境,故選B。
2.
根據(jù)對話上一句Wh is that ld wman?那位老婦人是誰?可知該句回答人物關(guān)系,C選項她是我的奶奶。符合語境,故選C。
3.
根據(jù)對話上一句Is the girl yur sister?這個女孩是你妹妹嗎?句子是is引導(dǎo)的一般疑問句,答語用yes或n回答,A選項不,她不是。符合語境,故選A。
4.C
5.A
6.B
7.E
8.D
【解析】
4.
通讀全部對話可知整個對話是杰克和薩拉在看狐貍和猴子,所以該處填C.過來。符合語境。故選C。
5.
根據(jù)上一句看那些狐貍。和下一句我喜歡他們??芍摼涫琴澝篮?,A.他們真可愛。符合語境。故選A。
6.
根據(jù)上一句我喜歡猴子!和下一句是的。而且它有一張大嘴??芍摼涫窃谡?wù)撽P(guān)于猴子的外形,B.它有一條長尾巴。符合語境。故選B。
7.
根據(jù)上一句看!可知是看正在發(fā)生的事,E.那個猴子正在吃香蕉。符合語境。故選E。
8.
根據(jù)上一句它真有趣!哈哈!和該句句尾t可知該句是在評論猴子,D.而且它很可愛。符合語境。故選D。
9.F
10.F
11.F
12.T
13.T
【解析】
本文介紹了作者的朋友。
9.
句意:露西9歲。根據(jù)She is ten years ld.,可知露西10歲,故答案為F。
10.
句意:露西來自英國。根據(jù)She is frm the USA.,可知露西來自美國,故答案為F。
11.
句意:露西是一名老師。根據(jù)This is my new friend, Lucy. She is ten years ld.,可知露西不是老師,故答案為F。
12.
句意:露西是一名女生。根據(jù)This is my new friend, Lucy. She is ten years ld.,可知露西是一名女生,故答案為T。
13.
句意:露西是我的新朋友。根據(jù)This is my new friend, Lucy.,可知露西是作者的新朋友,故答案為T。
14.F
15.T
16.T
17.F
18.T
19.F
20.T
21.F
22.T
23.F
【解析】
19.
題干句意:我家有七口人。根據(jù)There are five peple in my family-my father, my mther, my sister Kate, my brther Jack and I.可知是5個人,題干表述不正確,故答案為F。
20.
題干句意:我父親喜歡吃西瓜。根據(jù) He likes watermelns. 可知題干表述正確,故答案為T。
21.
題干句意:我媽媽很高。她喜歡喂雞。根據(jù)She is shrt. She likes t feed dgs and chickens.可知媽媽是矮的,題干表述不正確,故答案為F。
22.
題干句意:杰克是我的兄弟。他喜歡猴子。根據(jù)There are five peple in my family-my father, my mther, my sister Kate, my brther Jack and I. Jack likes mnkeys.可知題干表述正確,故答案為T。
23.
題干句意:我妹妹凱特不喜歡熊貓。根據(jù)Kate and I all like pandas.可知凱特喜歡熊貓,題干表述不正確,故答案為F。
24.T
25.F
26.T
27.F
28.T
29.T
【解析】
本文大意為一只名叫貝貝的熊貓的自我介紹。
1. 句意:貝貝來自中國。與文中I'm frm China.相符,故答案為T。
2. 句意:貝貝的爸爸又矮又胖。與文中The man is my dad. He's tall and fat. 不相符,貝貝的爸爸是又高又胖的, 故答案為F。
3. 句意:貝貝的弟弟有一個黑白相間的身體。與文中The by is my brther. He has a black and white bdy, t.相符,故答案為T。
4. 句意:貝貝的媽媽有一雙小眼睛。與文中The wman is my mum. She has big eyes. 不相符,貝貝媽媽有一雙大眼睛,故答案為F。
5. 句意:貝貝的妹妹是晶晶。由文中That is my sister, Jingjing. 可知貝貝的妹妹是晶晶,故答案為T。
6. 句意:晶晶是一只熊貓。因為貝貝是一個熊貓,所以它妹妹也是熊貓,故答案為T。
30.A
31.B
32.A
33.C
34.B
【解析】
30.
句意:鮑勃是我的______。根據(jù)圖片可知鮑勃是我的爺爺,選項B為奶奶,選項C為爸爸,故選A。
31.
句意:這是我的媽媽,_______。根據(jù)圖片可知媽媽是Lucy,故選B。
32.
句意:肯是一個______。根據(jù)圖片可知肯是個學(xué)生,選項B為老師,選項C為女人,故選A。
33.
句意:—那個女孩是誰?—她是我的______,安。根據(jù)圖片可知安是我的姐姐,選項A為哥哥,選項B為奶奶,故選C。
34.
句意:這是史蒂文。他是珍妮的哥哥嗎?根據(jù)圖片可知史蒂文是珍妮的爸爸,答語為否定回答,一般疑問句否定回答用n,故選B。
35.B
36.C
37.A
38.B
【解析】
短文大意:主要介紹我(猴子)和我的朋友(大象)的外貌特征。
35.
句意:我是_________。圖片A熊,圖片B猴子,圖片C老鼠,根據(jù)原文 I am at the z. My bdy is nt big. But my eyes are big. I’m brwn. I’m thin. I have a lng tail. (我在動物園。我的身體不大??墒俏业难劬Υ蟆N沂亲厣?。我有一條長尾巴。)可知圖片B符合,故選 B。
36.
句意:我的朋友是_________。圖片A馬,圖片B斑馬,圖片C大象,根據(jù)原文His nse is lng. His tail is shrt.(他的鼻子長。他的尾巴短。)可知圖片C符合,故選C。
37.
句意:我的尾巴是_________并且我朋友的尾巴是_________。根據(jù)原文I have a lng tail.(我有一條長尾巴。)His tail is shrt.(他的尾巴短。)可知第一空為lng,第二空為shrt,故選A。
38.
句意:我的_________和我朋友的_________是大的。根據(jù)原文 my eyes are big. (我的眼睛大。)His ears are big, t.(他的耳朵也大。)可知第一空為eyes,第二空為ears,故選B。
這是一份Unit4-Unit6+閱讀理解專項強化練習(xí)(試題)人教PEP版英語三年級下冊(含答案),共8頁。試卷主要包含了閱讀選擇,閱讀判斷等內(nèi)容,歡迎下載使用。
這是一份Unit1-Unit3閱讀理解專項強化練習(xí)(試題)人教PEP版英語四年級下冊 (含答案),共8頁。試卷主要包含了閱讀判斷,閱讀選擇等內(nèi)容,歡迎下載使用。
這是一份Unit1-Unit3語法和句型專項強化練習(xí)(試題)人教PEP版英語四年級下冊 (含答案),共6頁。試卷主要包含了單選題等內(nèi)容,歡迎下載使用。
微信掃碼,快速注冊
注冊成功
資料籃
在線客服
添加在線客服
獲取1對1服務(wù)
官方微信
關(guān)注“教習(xí)網(wǎng)”公眾號
打開微信就能找資料
賽課定制
添加在線客服
獲取1對1定制服務(wù)
職稱咨詢
添加在線客服
獲取1V1專業(yè)指導(dǎo)服務(wù)
免費福利